I år falt Kristi himmelfartsdag på en torsdag, og jeg så dermed muligheten for en ekstra lang helg ved å ta meg fri på fredag.

I en svært så hektisk hverdag med fulltidsjobb som advokat, strekker ikke tiden alltid til slik jeg ønsker. Derfor gjelder det å utnytte helgene så godt som mulig.

Fredag 15. mai startet dagen hjemme i Oslo med en solid frokost før jeg og min spreke mann, Even, satte oss på syklene med retning Nordseter/Sjusjøen. Der har vi vår fjellhytte. Distansen fra dør til dør er nøyaktig 205 km, og jeg bare digger å sykle den strekningen tur-retur i løpet av en helg, helst etterfulgt av en liten løpetur. Det er faktisk min favoritt økt!

Været var upåklagelig, og vi hadde sol stort sett hele veien. Så da var det bare å nyte turen!

I tillegg til energibarer og gels fra Sponser, ble det to kaffe- og bollestopp underveis. De siste 15 km består av bare bakker. På hytta har vi det vi trenger både av klær og mat, så det eneste vi behøver er å handle melk og frukt. Siste matbutikk før Nordseter er Kiwi på Stampesletta, altså 14 km fra målet! Med litt ekstra vekt på ryggen går det selvsagt noe tyngre oppover, men jeg tenker at det gjør meg bare sterkere!

Vel fremme ved hytta, skinner solen fortsatt, og vi kan endelig trekke inn frisk fjelluft! Fryseren er full av mat! Denne kvelden tok vi opp hjemmelaget pizza!

Så er det bare å forberede seg på morgendagens tur. Yr.no meldte regn fra kl.15, så planen var å starte returen kl. 08. En halvtime etter skjemaet tok vi fatt på turen! Da var det ca. 0 grader ute, så ikke spesielt varmt. Det regnet i alle fall ikke! Ved Biri oppdaget Even at han hadde lagt igjen klokken idet han hadde tatt av seg en vindjakke. Så da måtte vi sykle et stykke tilbake. Det ble 15 km ekstra!

Ved Feiring kom det første regnskuret, og det var på et mye tidligere tidspunkt enn det som var spådd! Heldigvis varte det ikke lenge!

Men, så ved Eidsvoll begynte regnet for alvor! Selvsagt foretrekker jeg sol og fint vær! I Norseman Extreme Triathlon er det imidlertid ikke bestandig slik og derfor er det bra å kunne trene under litt gufne forhold også! Da blir man mentalt bedre forberedt!

Med fullt pågangsmot syklet vi de siste 70 kilometerne i regnvær og temperaturen ble målt til 3 grader på min Garmin sykkelcomputer! Men, det gikk fint og vi kom helt frem til døren hjemme! Ganske så nedkjølte gjaldt det å få av seg alle de våte klærne og hoppe i dusjen med en gang! Etterpå ble det badstue og boblebad på Røa badeland! En perfekt avslutning på treningsøkten!

17. mai tok jeg for anledningen på meg nasjonaldrakten (ref bildet over) og syklet en lett og rolig tur i marka før bunaden kom på.

Jeg sier som Benjamin Franklin: «Energi og utholdenhet overvinner alt»!

Hilsen Line[/fusion_text]