Tre av Team Arctic Triathlon by Wikborg Reins utøvere går en spennende konkurransehelg i møte på Mallorca og i København.

Mette skal i aksjon på Mallorca, hvor Ironman Mallorca 70.3 går av stabelen lørdag 9. mai. Det er et særdeles sterkt felt som stiller til start, med blant annet Daniela Ryf (2. plass på VM på Hawaii i 2014 og vinner av Challenge Fuerteventura i april i år), Nicola Spirig (olympisk mester på normaldistanse og vinner av Ironman Cozumel 2014) og danske Camilla Pedersen (europamester Ironman 2013), samt Julia Gajer, Yvonne Van Vlerken m.fl. Mette var syk i en lengre periode i vinter, og bruker derfor denne konkurransen primært for å komme tilbake i form og som oppkjøring til senere kvalifiseringskonkurranser til VM på Hawaii. Treningsopplegget den siste uken før konkurransen avhenger av hvordan kroppen responderer. Hun har allerede reist ned til Mallorca for å finne seg til rette og bli vant til varmen.

Konkurransen kan følges live via www.ironman.com og Irontrack-appen.

Kristin og Trude stiller begge til start på Powerman Denmark i København søndag 10. mai. Powerman Denmark er en duathlonkonkurranse som også rommer det danske mesterskapet i duathlon. Kristin stiller på Ultra-distansen, det vil si 10km løp – 120km sykkel – 20km løp, mens Trude stiller på Klassisk-distansen, som er 10km løp – 60km sykkel – 10km løp.

Både Kristin og Trude tar denne konkurransen primært som trening og som oppkjøring til senere konkurranser.

Kristin bruker Powerman Denmark som ledd i treningen mot Challenge Billund 13. juni. Forventet konkurransetid er 5,5t.  Da Kristin ikke føler at kroppen spiller helt på lag for tiden, tas treningen fra dag til dag.

Trude trenger en del økter med høy intensitet for å komme i form, og konkurranser fungerer bra i den forbindelse. Trudes viktigste arbeidsoppgave i helgen er imidlertid å ikke starte for hardt, noe hun har en tendens til å gjøre særlig på løp. Trudes erfaring er at kroppen kan bli litt «dau» dersom hun slipper opp for mye på treningen rett før konkurranse. Da dette ikke er en prioritert konkurranse, kommer hun uansett ikke til å slippe opp nevneverdig på treningen den siste uken. Øktene blir imidlertid kortere enn vanlig, ispedd korte drag med høy intensitet.