Tre sykler – tre opplevelser

By | mars 14th, 2016|Konkurranse, Sponsorer, Utstyr|

Sesongen 2015 ble dessverre altfor kort, på grunn av en achilles skade, men desto mer intens. I løpet av august kjørte jeg tre svært ulike konkurranser, Oslo triathlon, NM-sprint og VM-halvironman, som alle stilte vidt forskjellige krav til sykkelen. Og når man nå en gang er så heldig å ha en sykkelsponsor som Chris Boardman, Peter Balmforth og Adrena som gladelig stiller sykler til disposisjon, ble dette unike muligheter til å teste forskjellige modeller, og til å stille til start med det vi anså som «den optimale sykkelen». En sann fornøyelse. Her følger en kort oppsummering av konkurranseopplevelsene med de forskjellige modellene.

Oslo tri og Bård – AiR TTE 9.8
Første konkurranse ble Oslo triathlon hvor jeg stilte med Boardman 9.8 «min Bård». Air TTE 9.8 er en temposykkel laget kun for fart, og som skapt for løypeprofilen i Oslo, med lange flate temposletter. Sykkelen er så aerodynamisk som man vel kan få noen sykkel, og er så stiv og kompakt at all kraft i tråkket resulterer i maks fremdrift. På grunn av et noe svakt treningsgrunnlag og stor usikkerhet rundt egen form, valgte jeg å legge meg på en forholdsvis lav intensitet på syklingen. Jeg var derfor mer enn overrasket over sykkeltiden, som var langt bedre enn hva innsatsen skulle tilsi. Og det er jeg overbevist om at jeg kan takke Bård for. Dette er en fantastisk temposykkel, og det er heller ikke til å komme fra at denne sykkelen også har utseende med seg. Bård ser nådeløs ut! Resultatet ble 1.plass i Oslo tri 2015.

Bård sommeren 2015

NM sprint Tønsberg – Elite AiR SLR 9.0
Helgen etter var det NM sprint i Tønsberg ByTri. «Draft legal» satte premissene for sykkel i eliteklassen, og jeg fikk låne Boardmans road bike Air 9.0. Min umiddelbare følelse var, fra å ha syklet kun på tempo, at landeveissykkel også er morsomt! Erfaring med Air 9.0 før NM var ganske minimal, og med kun 20 km og «lagtempo-sykling», rakk jeg egentlig aldri å få det helt store inntrykket av sykkelen. Løypa i Tønsberg by-tri er paddeflat, men det blåste mye på slettene den dagen, og hovedtanken min var i grunnen: f… jeg fanger mye vind! Og jeg savnet ganske enkelt temposykkelen. Oppsummert var jeg greit fornøyd med sykkelen, men det ble ikke den helt store kjærligheten.
Resultatet ble 1.plass i NM-sprint 2015.

air 9.0

VM-halvironman (70.3) – Elite AiR Di2 9.2
VM siste helgen i august ble et spennende prosjekt. Konkurransen gikk i Zell am See i Østerrike, samme trasé som jeg kvalifiserte meg i året før. Jeg kjente dermed løypa, og det anså jeg denne gangen som et konkurransefortrinn. I 2014 gikk jeg nemlig på en aldri så liten smell på sykkeletappen. Løypeprofilen så grei ut på nettet, men var ikke like grei i virkeligheten. Store deler av løypa var flat, med unntak av en fjellpassasje, med et par ganske ekstremt bratte bakker, noe som ikke fremkom på den noe komprimerte profilen. Så med fjorårets opplevelse friskt i minne, valgte jeg i samråd med Mr. Balmforth å stille med «road bike» Air Elite 9.2, hvilket tilsvarte oppsettet vinner av Norseman 2015, vår kjære Kristin Lie, brukte. Mitt aller første møte med sykkelen var på Wiersholm Open og bakkene opp til Tryvann, og begeistringen var umiddelbar. En utrolig morsom, lett og kompakt sykkel. Bakkene oppover gikk som en lek. Og det samme kan sies i utforkjøringene. Jo høyere farten har blitt, jo mer har jeg latt meg imponere over hvor stabil sykkelen er. Jeg følte meg derfor ganske trygg på valget av sykkel til VM, men møtte mye skepsis til valget mitt i forkant av konkurransen. Underveis og i ettertid var jeg aldri i tvil – Air Elite 9.2 var det perfekte valget! Sykkeletappen ble en opplevelse, og nok en gang kan jeg takke sykkelen for en god tid, og en god plassering.
Resultatet ble 9. plass i klassen og 70. plass totalt i kvinneklassen, VM-halvironman 2015.

VM Zell am See2

I alle konkurransene kjørte jeg på Richeys 60mm karbonhjul (WCS Apex Carbon 60mm Clincher) fra JBS Sport og Jonas Beyer Strømquis. Jeg er utrolig fornøyd med hjulene – på alle måter. Først og fremst er det et lett hjulsett, men samtidig stivt. Hjulene ser bra ut (noe som selvsagt også teller), de oppleves raske og ser ut til å tåle en trøkk. Og ikke minst er 60mm profil et veldig anvendelig alternativ når faktorer som landskap og vind varierer i så stor grad.

Oppsummert må jeg bare si at sykkel er kult! Det å sykle er kult, og sykkelen i seg selv er og blir en viktig del av opplevelsen.

Så takk til Chris Boardman, Peter Balmforth (Live Sports Club) og Henning Iversen (Adrena) for at sesongen 2015 med Boardman syklene ble en eneste stor suksess. Vi gleder oss til 2016-sesongen og videre samarbeid!