Lotte

/Lotte

About Lotte

This author has not yet filled in any details.
So far Lotte has created 7 blog entries.

Tre sykler – tre opplevelser

By | mars 14th, 2016|Konkurranse, Sponsorer, Utstyr|

Sesongen 2015 ble dessverre altfor kort, på grunn av en achilles skade, men desto mer intens. I løpet av august kjørte jeg tre svært ulike konkurranser, Oslo triathlon, NM-sprint og VM-halvironman, som alle stilte vidt forskjellige krav til sykkelen. Og når man nå en gang er så heldig å ha en sykkelsponsor som Chris Boardman, Peter Balmforth og Adrena som gladelig stiller sykler til disposisjon, ble dette unike muligheter til å teste forskjellige modeller, og til å stille til start med det vi anså som «den optimale sykkelen». En sann fornøyelse. Her følger en kort oppsummering av konkurranseopplevelsene med de forskjellige modellene.

Oslo tri og Bård – AiR TTE 9.8
Første konkurranse ble Oslo triathlon hvor jeg stilte med Boardman 9.8 «min Bård». Air TTE 9.8 er en temposykkel laget kun for fart, og som skapt for løypeprofilen i Oslo, med lange flate temposletter. Sykkelen er så aerodynamisk som man vel kan få noen sykkel, og er så stiv og kompakt at all kraft i tråkket resulterer i maks fremdrift. På grunn av et noe svakt treningsgrunnlag og stor usikkerhet rundt egen form, valgte jeg å legge meg på en forholdsvis lav intensitet på syklingen. Jeg var derfor mer enn overrasket over sykkeltiden, som var langt bedre enn hva innsatsen skulle tilsi. Og det er jeg overbevist om at jeg kan takke Bård for. Dette er en fantastisk temposykkel, og det er heller ikke til å komme fra at denne sykkelen også har utseende med seg. Bård ser nådeløs ut! Resultatet ble 1.plass i Oslo tri 2015.

Bård sommeren 2015

NM sprint Tønsberg – Elite AiR SLR 9.0
Helgen etter var det NM sprint i Tønsberg ByTri. «Draft legal» satte premissene for sykkel i eliteklassen, og jeg fikk låne Boardmans road bike Air 9.0. Min umiddelbare følelse var, fra å ha syklet kun på tempo, at landeveissykkel også er morsomt! Erfaring med Air 9.0 før NM var ganske minimal, og med kun 20 km og «lagtempo-sykling», rakk jeg egentlig aldri å få det helt store inntrykket av sykkelen. Løypa i Tønsberg by-tri er paddeflat, men det blåste mye på slettene den dagen, og hovedtanken min var i grunnen: f… jeg fanger mye vind! Og jeg savnet ganske enkelt temposykkelen. Oppsummert var jeg greit fornøyd med sykkelen, men det ble ikke den helt store kjærligheten.
Resultatet ble 1.plass i NM-sprint 2015.

air 9.0

VM-halvironman (70.3) – Elite AiR Di2 9.2
VM siste helgen i august ble et spennende prosjekt. Konkurransen gikk i Zell am See i Østerrike, samme trasé som jeg kvalifiserte meg i året før. Jeg kjente dermed løypa, og det anså jeg denne gangen som et konkurransefortrinn. I 2014 gikk jeg nemlig på en aldri så liten smell på sykkeletappen. Løypeprofilen så grei ut på nettet, men var ikke like grei i virkeligheten. Store deler av løypa var flat, med unntak av en fjellpassasje, med et par ganske ekstremt bratte bakker, noe som ikke fremkom på den noe komprimerte profilen. Så med fjorårets opplevelse friskt i minne, valgte jeg i samråd med Mr. Balmforth å stille med «road bike» Air Elite 9.2, hvilket tilsvarte oppsettet vinner av Norseman 2015, vår kjære Kristin Lie, brukte. Mitt aller første møte med sykkelen var på Wiersholm Open og bakkene opp til Tryvann, og begeistringen var umiddelbar. En utrolig morsom, lett og kompakt sykkel. Bakkene oppover gikk som en lek. Og det samme kan sies i utforkjøringene. Jo høyere farten har blitt, jo mer har jeg latt meg imponere over hvor stabil sykkelen er. Jeg følte meg derfor ganske trygg på valget av sykkel til VM, men møtte mye skepsis til valget mitt i forkant av konkurransen. Underveis og i ettertid var jeg aldri i tvil – Air Elite 9.2 var det perfekte valget! Sykkeletappen ble en opplevelse, og nok en gang kan jeg takke sykkelen for en god tid, og en god plassering.
Resultatet ble 9. plass i klassen og 70. plass totalt i kvinneklassen, VM-halvironman 2015.

VM Zell am See2

I alle konkurransene kjørte jeg på Richeys 60mm karbonhjul (WCS Apex Carbon 60mm Clincher) fra JBS Sport og Jonas Beyer Strømquis. Jeg er utrolig fornøyd med hjulene – på alle måter. Først og fremst er det et lett hjulsett, men samtidig stivt. Hjulene ser bra ut (noe som selvsagt også teller), de oppleves raske og ser ut til å tåle en trøkk. Og ikke minst er 60mm profil et veldig anvendelig alternativ når faktorer som landskap og vind varierer i så stor grad.

Oppsummert må jeg bare si at sykkel er kult! Det å sykle er kult, og sykkelen i seg selv er og blir en viktig del av opplevelsen.

Så takk til Chris Boardman, Peter Balmforth (Live Sports Club) og Henning Iversen (Adrena) for at sesongen 2015 med Boardman syklene ble en eneste stor suksess. Vi gleder oss til 2016-sesongen og videre samarbeid!

Fra fjord til fjell: Kristins rapport

By | august 3rd, 2015|Konkurranse|

Kristin har skrevet en rapport fra sin ferd fra Eidfjord til Gaustadtoppen

 

Ekte sykkelglede

By | juni 8th, 2015|Konkurranse, Trening|

Søndag 6. juni deltok Line på Tyrifjorden Rundt. Line startet i pulje 2, hvor hun måtte kjempe mot mannfolka.

Tyrifjorden Rundt er et 145 km langt og kupert turritt med start og mål i Sandvika sentrum. Starten går ved Bærum Rådhus i Sandvika, videre over Sollihøgda, og deretter langs Tyrifjorden via Sunnvolden, Vikersund, Sylling, Tranby, Liertoppen, Asker, Vettre, Holmen og tilbake til Sandvika Rådhus.

Line hadde gode bein hele veien og kom inn med hovedfeltet til mål. Hun ble beste dame av alle!

Idet målstreken ble passert dukket solen opp og deltakerne kunne skinne i takt med den. Arrangøren serverte kylling wraps, sandwich, rosiner, bananer, epler, appelsiner, cola og vann, så det var bare å fylle opp lagrene og nyte dagen! Dette er hva man kan kalle ekte sykkelglede!

Kort oppsummert: et veldig bra arrangement med fine løyper i flott natur. Arrangørene BOC og Rye gjorde en kjempe god jobb!

Lines sluttid ble  3:53:47

 

 

NM Duathlon 2015

By | juni 2nd, 2015|Konkurranse|

På søndag (31. mai) ble det arrangert NM i Duathlonpå Oppegård. Fra Team Arctic Triathlon deltok Trude Gran, Charlotte Knudsen, Kristin Lie og undertegnede.

Totalt var det i underkant av 100 deltakere i NM/UM. Distansen var den samme som i fjor; først 9 km løp, deretter 35,5 km sykling, og tilslutt 4,5 km løp. Løpstraseen var noe endret fra 2014. I år var det en runde på 1500 m rundt stadionområdet, som skulle løpes henholdsvis 6 og 3 ganger. I forkant fikk vi beskjed om at endringene var gjort for å unngå gressunderlag. Ja, da var det underlig at vi likevel måtte løpe samme partiet som i fjor med nettopp gressunderlag! I tillegg var det en gjørmete, bratt og steinete utforbakke, hvor jeg på mesterlig vis klarte å tråkke over. Etter min mening hadde traseen kanskje egnet seg bedre for terrengløping!

Det er alltid herlig å ankomme startområdet på en konkurransedag, treffe kjente, føle på stemningen, og se hvordan andre triatleter stresser i vei med henting av startnummer, pumping av luft i dekkene, testing av sykkel, joggesko etc. Noen er veldig spente og nervøse, mens andre er mer rolige. Men, til tross for det jeg kaller positivt stress, er de fleste imøtekommende, glade og blide. Mine lagvenninner var lette å kjenne igjen, super blide, lattermilde, alle ikledd de fine rosa Louis Garneau jakkene, 2XU capser, og drikkeflasker fra Sponser!

Til start var vi alle like med de splitter nye og fancy oransje og grå konkurransedraktene fra 2XU! Vi ønsket hverandre lykke til og så gikk startskuddet! Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å åpne kontrollert. Som vanlig har jeg fokus på meg selv og mine arbeidsoppgaver. Konkurrentene får man uansett aldri gjort noe med.

Den unge og lovende triatleten Lotte Miller satte opp farten fra start, uten at noen av de andre jentene våget å henge seg på. Lotte M. fikk raskt en luke, som hun økte frem til syklingen. Jeg la meg rett bak mine lagvenninner Kristin og Charlotte på første runden av løpsetappen, men ved passering til runde 2 dro jeg sakte fra mine lagvenninner. Charlotte måtte dessverre bryte på grunn av problemer med akillessenen.

Så var det syklingen da. Det er noe jeg alltid gleder meg til! Like før passering til runde 2 på sykkel, fikk jeg høre at jeg hadde tatt inn ca 20 sekunder på Lotte M. Men på tredje runden oppdaget jeg plutselig Lotte som kommer løpende ved siden av sykkelen sin, samtidig som hun heier på meg. Hun hadde punktert, og jeg fikk nesten litt vondt inni meg. Det var utrolig synd, men det er sånt som skjer.

Nå var jeg i tet, og det var en god følelse. Det var så motiverende å høre fantastisk heiing fra lagvenninnene Charlotte og Mette, og ikke minst kommentarene fra den dyktige, kunnskapsrike og erfarne speakeren Jann Post.

Bak jaktet Kristin, men jeg fikk sekunderinger på at jeg holdt høyest fart. Jeg ga det jeg hadde. Denne gullmedaljen skulle jeg ha. Og endelig kunne jeg strekke armene i været!

IMG_7088

Jeg vant!

Ved målgang ble jeg møtt av min kjære mann Even, som like før hadde løpt inn til en imponerende sølvmedalje i herreklassen. Der var også mine rosakledde lagvenninner Mette og Charlotte. 59 sekunder senere kom Kristin til mål og sikret seg sølvmedaljen. Trude hadde en litt tung dag, men fikk en fin femte plass.

Royal jentene, det vil si Kristin, Trude W. Stormo og jeg, tok også gullmedaljen i lagkonkurransen!

Men, den som er med på leken må tåle steken! Undertegnedes fot er ikke god etter overtråkket, og har fått en fin blåfarge på utsiden. Nå blir det noen dager med hvile, før treningen er i gang for fullt igjen!

Team Arctic gjorde en strålende innsats i dette mesterskapet!

Line

En helt vanlig helg for Line

By | mai 18th, 2015|Trening|

I år falt Kristi himmelfartsdag på en torsdag, og jeg så dermed muligheten for en ekstra lang helg ved å ta meg fri på fredag.

I en svært så hektisk hverdag med fulltidsjobb som advokat, strekker ikke tiden alltid til slik jeg ønsker. Derfor gjelder det å utnytte helgene så godt som mulig.

Fredag 15. mai startet dagen hjemme i Oslo med en solid frokost før jeg og min spreke mann, Even, satte oss på syklene med retning Nordseter/Sjusjøen. Der har vi vår fjellhytte. Distansen fra dør til dør er nøyaktig 205 km, og jeg bare digger å sykle den strekningen tur-retur i løpet av en helg, helst etterfulgt av en liten løpetur. Det er faktisk min favoritt økt!

Været var upåklagelig, og vi hadde sol stort sett hele veien. Så da var det bare å nyte turen!

I tillegg til energibarer og gels fra Sponser, ble det to kaffe- og bollestopp underveis. De siste 15 km består av bare bakker. På hytta har vi det vi trenger både av klær og mat, så det eneste vi behøver er å handle melk og frukt. Siste matbutikk før Nordseter er Kiwi på Stampesletta, altså 14 km fra målet! Med litt ekstra vekt på ryggen går det selvsagt noe tyngre oppover, men jeg tenker at det gjør meg bare sterkere!

Vel fremme ved hytta, skinner solen fortsatt, og vi kan endelig trekke inn frisk fjelluft! Fryseren er full av mat! Denne kvelden tok vi opp hjemmelaget pizza!

Så er det bare å forberede seg på morgendagens tur. Yr.no meldte regn fra kl.15, så planen var å starte returen kl. 08. En halvtime etter skjemaet tok vi fatt på turen! Da var det ca. 0 grader ute, så ikke spesielt varmt. Det regnet i alle fall ikke! Ved Biri oppdaget Even at han hadde lagt igjen klokken idet han hadde tatt av seg en vindjakke. Så da måtte vi sykle et stykke tilbake. Det ble 15 km ekstra!

Ved Feiring kom det første regnskuret, og det var på et mye tidligere tidspunkt enn det som var spådd! Heldigvis varte det ikke lenge!

Men, så ved Eidsvoll begynte regnet for alvor! Selvsagt foretrekker jeg sol og fint vær! I Norseman Extreme Triathlon er det imidlertid ikke bestandig slik og derfor er det bra å kunne trene under litt gufne forhold også! Da blir man mentalt bedre forberedt!

Med fullt pågangsmot syklet vi de siste 70 kilometerne i regnvær og temperaturen ble målt til 3 grader på min Garmin sykkelcomputer! Men, det gikk fint og vi kom helt frem til døren hjemme! Ganske så nedkjølte gjaldt det å få av seg alle de våte klærne og hoppe i dusjen med en gang! Etterpå ble det badstue og boblebad på Røa badeland! En perfekt avslutning på treningsøkten!

17. mai tok jeg for anledningen på meg nasjonaldrakten (ref bildet over) og syklet en lett og rolig tur i marka før bunaden kom på.

Jeg sier som Benjamin Franklin: «Energi og utholdenhet overvinner alt»!

Hilsen Line[/fusion_text]

Bård Boardman

By | mai 11th, 2015|Sponsorer, Utstyr|

Det er alltid stas med ny sykkel, særlig når det er en Boardman AiRTTE/ 9.8 Di2! (mer…)

Konkurransehelg under oppseiling

By | mai 4th, 2015|Konkurranse, Trening|

Tre av Team Arctic Triathlon by Wikborg Reins utøvere går en spennende konkurransehelg i møte på Mallorca og i København. (mer…)